Zakoni na internetu

Zakoni na internetu

Ispišite ovu stranicu

Njema&#x10D;ka – logotip <i>web</i>-mjesta „Zakoni na internetu”

Opis

 

Savezno ministarstvo pravosuđa i zaštite potrošača (Bundesministerium der Justiz und für Verbraucherschutz) čini gotovo sve njemačke savezne zakone koji su trenutačno na snazi dostupnima na internetu, bez naknade. Možete pristupiti najnovijim verzijama zakona i propisa koje dokumentacijski ured Saveznog ureda za pravosuđe redovno ažurira. Tekstovi dostupni na internetu nisu službene verzije zakona. One se mogu pronaći isključivo u tiskanom izdanju Saveznog službenog lista (Bundesgesetzblatt).

Pojmove možete pretraživati u naslovima zakona i u cjelovitim tekstovima. Dostupan je i pregled svih zakona i drugih propisa po abecednom redoslijedu.

Može se pristupiti prijevodima brojnih važnih zakona na engleski jezik.

Nadalje, dostupna je usluga ažuriranja u kojoj su prikazane poveznice na sve nove odredbe koje su nedavno objavljene u dijelu I. Saveznog službenog lista za razdoblje od najviše šest mjeseci od datuma njihova stupanja na snagu. Tom se uslugom stavljaju na raspolaganje tekstovi izmjena na kojima se temelje pročišćene verzije zakona i propisa. Uz to, možete se pretplatiti na uslugu ažuriranja kao RSS izvor.

Naposljetku, dostupne su i poveznice na druge baze podataka koje sadržavaju zakone iz saveznih pokrajina, administrativne propise najviših saveznih tijela u Njemačkoj kao i odluke koje je donio Savezni ustavni sud, vrhovni savezni sudovi te Savezni sud za patente.

Države članice EU-a

N-Lex nudi jedinstvenu ulaznu točku za baze podataka nacionalnog prava u pojedinim državama članicama EU-a.

Odaberite jednu od zemalja u nastavku kako biste pretražili pravne akte ili saznali više o njezinom pravnom sustavu.
Države koje nisu članice EU-a

N-Lex sadržava poveznice i opise internetskih stranica država koje nisu članice EU-a.